Очищаючі маски для обличчя

Маски для ефективного очищення обличчя

Таблетку гідропериту розчинити в 1 ч. л. гарячої води, додати 1 ст. л. кефіру, 2-3 краплі нашатирного спирту і ретельно перемішати. Суміш нанести ватним тампоном на обличчя на 20 хв, потім змити теплою водою. Застосовувати для нормальної і жирної шкіри.
При сухій шкірі кефір замінити сметаною.
Змішати 2 чайні ложки вівсяної муки, 3 листки м'яти, 0,5 чайної ложки огіркового лосьйону, 3-5 крапель гліцерину з теплою водою до однорідної маси. Додати щіпку солі. Нанести суміш на чисте обличчя на 10-15 хвилин. Потім змити теплою водою.

Маска для обличчя з сиру

1 ст. л. сиру змішати з попередньо розтертої таблеткою гідропериту. Суміш нанести на обличчя і шию на 30 хв, після чого змити теплою водою.

Паризька маска

Товстий шар квашеної капусти накласти на заздалегідь очищене обличчя на 15-20 хв (при жірнрй шкірі - до 30 хв), потім змити холодною водою. Ця косметична маска універсального дії, придатна для сухої, нормальної, в'яне і жирної пористої шкіри. Справляє освіжаючий, очищаючу дію, живить, звужує пори, додає шкірі бархатистість, м'якість та еластичність. Рекомендується робити раз на тиждень.

Сирна маска для обличчя

1 ст. л. сиру нанести на обличчя, круговими рухами скачувати його з лиця. Через 10 хвилин змити теплою водою.

Маска з печінки

На дрібній тертці натерти 1 ст. л. яловичої або курячої печінки. Круговими рухами втирати в шкіру обличчя. Через 10-15 хв змити теплою водою і обполоснути холодною.

Маска з висівок

Залити теплим молоком житні або пшеничні висівки (можна толокно). Нанести на обличчя і круговими рухами скачувати з обличчя. Через 20 хв залишки висівок змити теплою водою і обполоснути обличчя холодною.

М'ясна маска для обличчя

З шматка свіжої яловичини вирізати пластинки товщиною 0,5 см за розміром лоба, щік, носа, підборіддя і шиї. Отримані аплікації накласти на обличчя і шию і приймати лежачи протягом 30-40 хв. Знявши м'ясо, особа обмивають теплою водою. Рекомендується для будь-якої шкіри. Не бажано робити маску для обличчя людям, у яких кровоносні судини розташовані близько до шкіри.

Яєчна косметична маска для будь-якого типу шкіри

Ідеальна, як «пожежне» засіб перед «виходом у світ». Надає шкірі свіжість і доглянутий вигляд.

Білкова маска

Білок одного яйця збийте міксером, додайте 1 кавову ложку улюбленого живильного крему і розмішайте до отримання однорідної маси. Нанесіть маску на добре очищену шкіру обличчя і шиї, дайте висохнути і через 15-20 хв змийте теплою водою. Нанесіть зволожуючий крем.

Огіркова маска для жирної шкіри

Освітлює, освіжає і підтягує шкіру.

2-3 скибочки свіжого огірка подрібніть в міксері, з'єднайте з 1 кавової ложкою живильного крему і 1 краплею виноградного оцту. Нанесіть густим шаром на добре очищену шкіру обличчя, шиї, область декольте і змийте теплою водою через 30 хв. Можна застосовувати часто.

Маска з бананів для сухої шкіри

М'якоть банана містить велику кількість вітаміну А і є винятковим природним гідратантом, тобто зволожувачем, і тому знімає сухість шкіри, оберігає її від старіння. Розімніть 1 / 4 банана, змішайте його з 1 кавової ложкою живильного крему, 1 краплею лимонного соку і 1 краплею оливкової олії. Нанесіть на добре очищену шкіру обличчя і шиї, через 30 хв змийте рясною кількістю теплої води. Можна використовувати щодня.

Вітамінне масло під очі

Добре зберігає жировий і водний баланс шкіри, її еластичність, покращує кровопостачання. Надає згладжуються і оживляє вплив. Змішайте 50 г рослинної олії і 10 г вітаміну Е (в олії). Вони продаються в аптеці. Нанесіть на повіки і під очі на ніч, надлишок зніміть косметичною серветкою. Можна застосовувати щодня.

Ванна з травами

Ідеальний засіб, що знімає зимову втому та покращує кровообіг. Надає чудове очисне і освіжаючий вплив. У великій каструлі закип'ятити воду, всипте 100 г сухих квітів лаванди і 100 г сухого листя ожини. Прикрийте кришкою і потримайте 5 хв на невеликому вогні, процідіть. Воду влийте у ванну, додайте 1 чашку меду і 1 кавову ложку ароматичної олії.

Очисно-тонізуюча маска

Збити яєчний білок зі столовою ложкою цукру. Тримати на обличчі не більше 15-20 хвилин, потім змити водою.

Білково-жовткова маска

Збити яєчний білок і жовток, додати 5-7 крапель лимона і чайну ложку оливкової олії. Тримати на обличчі 20 хвилин, потім змити.

Маска з вівсяною мукою і помідором

Столову ложку вівсяної муки розмішати в соку одного помідора чи лимона, додаючи молоко до отримання кашки. Нанести на обличчя і тримати 20-30 хвилин до висихання, потім змити холодною водою.

З сиру та сметани

Дві столові ложки сиру змішати з двома столовими ложками сметани, столовою ложкою рослинного масла, столовою ложкою крохмалю і чайною ложкою сухий борної кислоти. Нанести суміш на обличчя і шию, зверху накрити серветкою, тримати 20 хвилин, потім змити лосьйоном.

Медова маска

Змішати чайну ложку рослинної олії, чайну ложку підігрітого меду і 5-6 крапель лимонного соку. Нанести маску на очищену шкіру обличчя і шиї і через 20 хвилин змити спочатку теплою, а потім прохолодною водою.

Яблучна маска

Натерти на тертці середніх розмірів яблуко і додати до нього чайну ложку кукурудзяного борошна і по столовій ложці молока і рослинної олії. Маску тримати 20 хвилин, потім змити водою.

Томатна маска

Нарізати товстими шматками томати і втирати в добре очищену шкіру обличчя. Залишки маски зняти паперовою серветкою. Обполоснути обличчя прохолодною водою.

Картопляна маска

Розтерти гарячу картоплину, додати дві столові ложки гарячого молока і яєчний жовток. Теплу суміш нанести на обличчя і шию і накрити зверху махровим рушником. Тримати 20 хвилин, потім змити гарячою, а потім холодною водою.

Трав'яна маска

Три столові ложки сухої ромашки залити склянкою окропу. Додати у відвар жовток, столову ложку меду і чайну ложку рослинної олії. Суміш наносити на обличчя через кожні 5-10 хвилин, не допускаючи її висихання, потім змити теплою водою.

Білкова з м'ятою

Яєчний білок змішати з чайною ложкою вівсяної муки. Додати в суміш кілька дрібно порізаного листя м'яти. Маску нанести на обличчя і дати їй повністю висохнути. Потім змити теплою водою, а після протерти обличчя лосьйоном.

Джерело: fortunita.info