Маски для обличчя

Прекрасні засоби для догляду за шкірою - маски. Вони завжди були найбільш популярні серед процедур, що поліпшують стан шкіри. З їх допомогою створюється захисна плівка, яка на час оберігає абличчя і шию від впливів зовнішнього середовища.
Краще всього наносити маску після парової ванни або гарячого компресу. Шкіру слід попередньо очистити, а маску наносити спеціальним пензликом або ватяним тампоном. На шкіру навколо очей маску накладати не рекомендується. Роблячи маску, на віки слід покласти шматочки вати, змочені холодним чаєм.

Фрукти і овочі, що дозрівають восени, містять амінокислоти, вітаміни і масла, що стимулюють шкіру і живлять її необхідними речовинами.

Щоб приготувати маску, візьміть потрібний фрукт або овоч, подрібніть його до отримання однорідної маси, додайте необхідні компоненти. Перед тим як наносити маску, обличчя ретельно вимийте. Маску наносьте обережними рухами і тримайте належний час. Знімати маску краще всього ватним тампоном, змоченим у воді, молоці або трав'яному настої. Після цього на шкіру можна нанести живильний крем, але іноді цього робити не слід.
Фруктові і овочеві маски хороші тим, що містять багато поживних речовин, які стимулюють діяльність клітин шкіри, підвищують її тонус, усувають в'ялість, млявість, втому.

Маски для нормальної шкіри обличчя.

- Морквяна маска.
1-2 морквини.
Очистіть моркву і натріть на дрібній тертці. Відіжміть отриманий сік. (Можна додати 7-10 крапель горіхового масла.) Змочіть у ньому шматочок марлі або серветку і накладіть на обличчя. Тримайте серветку на шкірі 22-25 хвилин.

- Картопляна маска.
1 велика картоплина, 1 яєчний жовток, 2 ст. л. кип'яченого молока.
Зваріть картоплину в шкірці, очистіть і ретельно розімніть. Додайте жовток і кип'ячене молоко. Все перемішайте. Картопляну масу потримайте в гарячій «лазні». На шкіру нанесіть досить теплу масу, а щоб тепло трималося довше, прикрийте обличчя серветкою. Через 20 хвилин маску зніміть і обполосніть обличча спочатку гарячою, потім холодною водою.

- Помідорна маска.
1 стиглий помідор, 1 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. лимонного або виноградного соку.
Натріть помідор на дрібній тертці, змішайте з крохмалем, додайте який-небудь сік. Маску нанесіть на обличчя на півгодини. Зніміть її і обполосніть обличчя теплою трохи підсоленою водою.

- Маска з кавуна або дині.
Трохи м'якоті кавуна чи дині, 2 ст. л, лимонного або виноградного соку.
Розімніть м'якоть кавуна чи дині, додайте сік лимона чи винограду. Маску нанесіть на 20 хвилин. Змийте її теплою водою і промокніть обличчя м'якою бавовняною серветкою.

- Маска з м'якоті яблука чи груші.
1 велике стигле яблуко або груша, 1 ст. л. виноградного соку і 0,5 ч. л. рослинного масла. Яблуко або грушу натріть на дрібній тертці, додайте сік і масло. Приготовлену маску нанесіть на обличчя на 20-25 хвилин. Зніміть маску м'якою серветкою, але водою обличчя після цієї маски не обполіскуйте.

Маски для сухої шкіри обличчя.

- Морквяна маска.
1 велика морква, 1 ч. л. рослинного масла і 1 жовток.
Натріть моркву на дрібній тертці, додайте інші компоненти, все ретельно розмішайте і нанесіть маску на 20-25 хвилин. Змийте теплою водою і промокніть м'якою серветкою.

- Помідорна маска.
1 стиглий помідор, 1 ч. л. лимонного соку і 1 ст. л. борошна. Помідор натріть на дрібній тертці, додайте сік лимона і борошно. Нанесіть маску на 25-30 хвилин. Потім змийте теплою водою, додавши дрібку солі.

- Маска з кавуна або дині.
Трохи м'якоті кавуна чи дині, 1 ст. л. картопляного борошна або крохмалю, 1 ст. л. виноградного соку.
Розімніть м'якоть кавуна чи дині, ретельно перемішайте з борошном або крохмалем, додайте сік винограду. Маску нанесіть на 18-20 хвилин. Потім змийте теплою водою і промокніть обличчя м'якою серветкою.

- Маска поживна, що зміцнює для сухої шкіри.
2 ч. л. жирного сиру, 1 ч. л. теплих вершків, 1 ч. л. теплого рослинного масла, сіль на кінчику ножа.
Всі компоненти ретельно змішайте до отримання однорідної маси блискучою. Маску нанесіть на 10 - 15 хвилин, після чого зніміть спочатку шпателем, а потім ватним тампоном, змоченим в чаї.

Маски для жирної шкіри. 

- Морквяна маска.
1 велика морква, 1 ст. л. лимонного соку, кілька крапель лимонного соку.
Натріть моркву на дрібній тертці, додайте лимонний та яблучний сік. Все добре перемішайте і накладіть на 15-20 хвилин. Маску змийте прохолодною водою. Застосовувати її можна кожен вечір.

- Помідорна маска.
1 великий помідор, 2 ст. л. виноградного соку, 0,5 ч. л. меду, 1 склянку теплої води. Натріть помідор на дрібній тертці, додайте інші компоненти. Повинна вийти суміш, що нагадує по густоті сметану. Нанесіть маску і тримайте 10-12 хвилин. Потім зніміть її сухим марлевим тампоном і протріть обличчя настоєм ромашки. Після чого сполосніть його водою з лимоном (на 1 л води - 1 лимон) і акуратно промокніть м'якою серветкою.

- Маска молочнокисла, що зміцнює.
2 ч. л. жирного сиру, 2 ч. л. овочевого соку, 1 / 4 ч. л. солі.
Всі компоненти ретельно змішайте. Маску нанесіть на шкіру рівним шаром, уникаючи області очей. Через 5-6 хвилин нанесіть приготовлену суміш вдруге. Через 15 хвилин зніміть шпателем, а залишки видаліть ватним тампоном, змоченим в солоній воді. Шкіру обличчя висушіть постукуванням пальців по обличчю. Після цього нанесіть живильний крем.

Маски для шкіри зі зморшками. 

-Морквяна маска 
1 велика морква, 1 яйце, 1 ч. л. оливкової олії.
Натріть моркву на тертці. Відокремте білки від жовтків. Білок змішайте з 1 ч. л. оливкової олії. Потім су ¬ шайте всі компоненти і нанесіть цю суміш на обличчя на 30 хвилин. Таку маску можна застосовувати кожні 3 дні.

- Яблучна маска.
1 стигле яблуко, 1 склянка молока, кілька крапель оливкової олії. Яблуко зваріть в 1 склянці молока, добре його ра ¬ зомніте, в яблучну кашку додайте кілька ка ¬ пель оливкової олії. Маску нанесіть на обличчя на 20 - 25 хвилин. Змийте її теплою водою і промокніть обличчя м'якою серветкою.

Маски для шкіри що лупиться.

-Морквяна маска. 
1 морква, 1 яйце, 1 год. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. Чи ¬ монного або виноградного соку.
Натріть моркву на дрібній тертці, відокремте жовток від білка, жовток розмішайте з оливковою олією. Додайте лимонний або виноградний сік і все перемішайте. Приготовлену маску нанесіть на шкіру і тримайте 20-25 хвилин. Після цього зніміть маску ватяним тампоном, змоченим у молоці або теплій воді. Таку маску можна застосовувати 1 -2 рази на тиждень.

- Яблучна маска.
1 стигле яблуко, 1 ч. л. меду, кілька крапель оливкової олії.
Натріть на дрібній тертці яблуко, в цю кашку додайте 1 ч. л. меду і декілька крапель оливкової олії. Приготовлену маску нанесіть наявності і залиште на 20-25 хвилин. У воду відіжміть сік лимона й цією водою змийте маску, потім зробіть легкий масаж обличчя.

Маски для в'янучої шкіри.

- Морквяна маска.
1 велика морква, 2 ст. л. виноградного соку, 1 яйце, 1 ч. л. рослинного масла, 1 ст. л. лимонного соку.
Натріть моркву на дрібній тертці, додайте 2 ст. л. виноградного соку. Ретельно збийте білок з рослинним маслом. У збитий білок введіть лимонний сік і все ретельно перемішайте. Приготовлену маску нанесіть на шкіру на 5-7 хвилин. Маска почне стягувати шкіру. Змийте її теплою водою і промокніть обличчя теплою бавовняної серветкою.

- Динна маска.  
Трохи динної м'якоті, 2 ч. л. виноградного соку, 1 ч. л. крохмалю. Добре розімніть м `якоть дині, додайте виноградний сік і крохмаль. Накладіть маску на шкіру і залиште на 10-15 хвилин. Потім змийте її і обполосніть обличчя теплою водою.

- Грушева маска.
1 спіла груша, 1 ч. л. рисового борошна, 1 ч. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. горіхового масла. Очистіть грушу від шкірки і видалите насіння. Розімніть м'якоть груші. Додайте рисову муку, лимонний сік і горіхове масло. Маску нанесіть на обличчя і залиште на 15-20 хвилин. Зніміть маску марлевим тампоном, змоченим у теплій воді. Обполосніть обличчя прохолодною водою, в яку доданий сік 1 лимона. Промокніть обличчя м'якою теплою серветкою.

Маски для чутливої ​​шкіри. 

- Динна маска.
Трохи м'якоті стиглої дині, 100 г плавленого сиру, 1 ч. л. рідкого меду, сік 1 лимона, 1 склянка води.
Добре розімніть м'якоть стиглої дині, сир натріть на дрібній тертці і змішайте його з медом. Додайте сирну масу до м'якоті дині. Сік 1 лимона змішайте в стакані води. Влийте отриману суміш у приготовлену масу. Заважайте до тих пір, поки не утвориться однорідна маса. Нанесіть маску на шкіру на 25-30 хвилин. Знімайте її марлевим тампоном, змоченим в теплому молоці. Після цього обполосніть обличчя водою кімнатної температури і обережно промокніть м'якою серветкою.

- Яблучна маска.
1 стигле яблуко, 1 ст. л. сметани або вершків, кілька крапель оливкової олії. Яблуко розрізати на дрібні часточки, опустіть їх на кілька хвилин у киплячу підсолену воду. Потім добре розімніть, щоб вийшла кашка. Додайте сметану або вершки і кілька крапель оливкової олії. Маску нанесіть на шкіру на 20-25 хвилин. Змийте її теплою водою, промокніть обличчя м'якою серветкою, а через 5 хвилин зробіть легкий масаж обличчя.

Маски для пористої шкіри. 

- Кавунова маска.
Рівна кількість м'якоті кавуна і ягід винограду, 1 ч.л. горіхового або мигдального масла. Добре розімніть м'якоть кавуна і виноград, все перемішайте і додайте 1 ч. л. горіхового або мигдального масло.
Нанесіть маску на 20 хвилин. Змийте її теплою водою і промокніть обличчя м'якою серветкою.

- Динна маска.
Трохи м'якоті дині та ягід винограду, 50 г лимонного соку, кілька крапель олії, 2 ст. л. вівсяних висівок.
Трохи м'якоті дині розімніть, кілька штук ягід винограду дрібно зітреш і додайте в динну кашку. У лимонний сік влийте декілька крапель рослинного масла, все змішайте з динної м'якоттю. Туди ж всипте подрібнені вівсяні висівки. Все ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Нанесіть маску на 20 хвилин. Змийте її теплою водою і промокніть обличчя м'якою серветкою. Через 5 хвилин зробіть легкий масаж.

- Яблучна маска.
1 велике яблуко, 0,5 склянки теплої води, сік 1 лимона, 2 ст. л. розмочених в теплій воді вівсяних пластівців.
Спосіб застосування. Натріть на тертці яблуко, в теплу воду влийте сік лимона і додайте вівсяні пластівці. Нанесіть маску на обличчя на 12-15 хвилин. Змийте її теплою водою, а після цього зробіть легкий масаж.

Очищаючі маски.

Рецепт 1
7 ч. л. меду, 2 ч. л. соку алое, 1 ч. л. харчової соди, 1 ч. л. будь-якого лосьйону для нормальної шкіри. Змішайте сік алое з лосьйоном, а через 10 хвилин додайте в цю масу мед і соду. Перемішайте і нанесіть на обличчя через 1-2 хвилини.

Рецепт 2
1 ч. л. морквяного соку, 1 ч. л. бурякового соку, 7 ч. л. часникового майонезу, 1 ч. л. картопляного крохмалю.
Свіжовичавлений сік моркви та буряку змішайте з майонезом і крохмалем. Нанесіть негайно після приготування і залиште на 20 хвилин. Після закінчення цього терміну змийте теплою кип'яченою водою, а обличчя протріть ватяним тампоном, щоб видалити зайву вологу.

Рецепт 3
Невелика кількість кислого молока або кефіру (головне, щоб вони не були перекісленія). Нанесіть на обличчя, а через 15 хвилин видаліть молочною сироваткою, після чого Обполосніть теплою водою.

Живильні маски.
Для живильних масок можуть бути використані різні продукти.

Рецепт 1
1 терта свіжа буряк, 1 свіжа морква, 30 г капустяного соку, 1 ст. л. меду.
Попередньо відваріть в молоці буряк і моркву, додайте в цю масу свіжий капустяний сік і перемішайте з медом. Наносьте маску відразу ж після приготування, щоб вхідні в неї соки не втратили своїх корисних властивостей, на 5 хвилин, після чого змийте теплою кип'яченою водою або знежиреним молоком.

Рецепт 2
1 морква, 1 картоплина; для настоянки потрібно 3 ст. л. березових бруньок, 8 ч. л. води, 4 ст. л. відвару березового листя.
Пропустіть через м'ясорубку картопля і морква, відіжміть сік і додайте настій з березових бруньок. Настій готується таким чином: березові бруньки добре промийте, обдайте окропом і залийте водою і відваром березових листя.
Нанесіть на шкіру на 10 хвилин, після чого змийте теплою мильною водою або косметичним милом.

Рецепт 3
1 ріпа, 1 ст. л. морквяного соку і 1 крапля лимонного соку.
Відваріть ріпу в несолоної воді протягом 15 хвилин, після чого остудіть і розімніть, додайте морквяний і лимонний сік. Накладіть на обличчя і прикрийте злегка змоченою в теплій воді серветкою, через 15 хвилин вмивайтеся і змастіть шкіру живильним кремом.