Маски для волосся

Маски для сухого волосся

Маски необхідні для відновлення структури волосся. Вони підживлять сухе, мляве волосся. Застосовувати маски треба 1-2 рази на тиждень. Їх наносять у теплому вигляді, після чого голову загортають. Витримавши певний час, волосся добре промивають.

Для приготування масок не потрібні складні інгредієнти, використовуйте те, що завжди під рукою, є у будь-якої господині на кухні. Сама проста процедура полягає в тому, щоб за годину до миття волосся втирати в шкіру голови будь-яку рослинну олію (оливкову олію, мигдальну, касторову), підігріту на водяній бані. Після цього пов'язують хусточкою з поліетилену і загортають голову махровим рушником.

Рецепт 1: 1 столова ложка реп'яхової олії, дрібно натерта цибулина, 1 жовток, 1 чайна ложка меду.
Всі інгредієнти ретельно перемішати. Втерти в коріння волосся, накрити голову поліетиленовим ковпаком і обмотати рушником. Змити через 2-4 години.
Реп'яхову олію можна приготувати в домашніх умовах. Для цього коріння лопуха залити соняшниковою олією і настоювати 2 тижні (1 частина коренів лопуха, частини соняшникової олії).

Рецепт 2: 1 яйце, 1 чайна ложка меду.
Відокремити білки від жовтків і добре збити. Жовток розтерти з медом. Нанести на волосся збитий білок, зверху - медово-жовткова маску. Тримати 1 годину, потім змити теплою водою, вимити голову з шампунем.

Рецепт 3: 1 столова ложка касторової олії, 1 білок, 2 чайні ложки відвару лопуха.
Збити в піну білок, з'єднати з іншими компонентами, добре перемішати. Нанести маску на волосся. Тримати 30 хвилин. Змити теплою водою, вимити голову з шампунем.

Рецепт 4: 1 столова ложка касторової олії, 1 столова ложка оливкової олії, 1 чайна ложка меду, шампунь.
Ретельно перемішати інгредієнти. Нанести на голову на 30 хвилин. Вимити голову шампунем, прополоскати настоєм ромашки.

Рецепт 5: 2 чайні ложки рослинної олії, 3 жовтки, 1 столова ложка відвару квіток календули.
Змішати жовтки з рослинним маслом, додати відвар календули, все ретельно перемішати. Маску нанести на шкіру голови і волосся.
Через 15 хвилин змити теплою водою і вимити голову з шампунем.

Рецепт 6: 3 столові ложки льняного масла.
Масло легкими масажними рухами втерти в шкіру голову і розподілити по волоссю. Налити в таз гарячу воду, накритися ковдрою і посидіти так 20 хвилин.
Під дією пари пори розкриються, і масло повністю вбереться. Потім вимити голову, нанести будь-яку відповідну маску на 15 хвилин. Змити теплою водою, вимити голову з шампунем.

Рецепт 7: 1 чайна ложка кукурудзяної олії, 2 чайні ложки відвару липового цвіту, 1 столова ложка шампуню.
Всі інгредієнти ретельно розтерти. Втерти склад у шкіру голови. Через 30 хвилин змити теплою водою, вимити волосся шампунем.

Рецепт 8: 4 столові ложки гірчичного масла.
Масло підігріти на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Ватним тампоном нанести масло на шкіру голови і коріння волосся. Закутати голову махровим рушником, залишити на 30 хвилин. Змити теплою водою, і обполоснути волосся настоєм м'яти.

Рецепт 9: 1 столова ложка рослинної олії, 2 жовтки, 1 чайна ложка лимонного соку. З'єднати всі компоненти, добре перемішати. Нанести маску на голову, помасажувати. Змити теплою водою через 20 хвилин. Вимити волосся шампунем.

Рецепт 10: 3 жовтки, 2 чайні ложки гірчичного масла, 1 / 2 склянки відвару шавлії.
Добре збиті жовтки з'єднати з гірчичним маслом і відваром шавлії, ретельно перемішати. Нанести маску на голову. Змити теплою водою через 30 хвилин. Вимити голову, обполоснути волосся настоєм шавлії.

Рецепт 11: 3 столові ложки капустяного розсолу, 1 столова ложка морквяного соку, 3 чайні ложки лимонного соку.
Всі інгредієнти змішати. Склад втерти в шкіру голови, змастити ним волосся. Змити маску через 1 годину.

Рецепт 12: по 1 столовій ложці капустяного, морквяного, томатного соку, 2 яєчних жовтки, 3 чайні ложки рослинної олії.
Змішати соки зі збитим яєчним жовтком, додати рослинне масло. Все добре перемішати. Нанести маску на волосся, змити через 30 хвилин теплою водою, вимити голову з шампунем.

Рецепт 13: 2 жовтки, 10 крапель гліцерину, 10 крапель лимонного соку, 3 столові ложки гарячої води.
Змішати всі компоненти, втерти склад у шкіру голови. Обмотати голову рушником. Змити через 20 хвилин. Прополоскати волосся теплою водою.

Рецепт 14: 2 1 / 2 столової ложки кокосової олії, 1 столова ложка екстракту евкаліпта. Масло і екстракт евкаліпта змішати. Нанести на волосся на 30 хвилин, потім вимити голову.

Рецепт 15: 2 столові ложки реп'яхової олії, 1 столова ложка відвару чебрецю.
Змішати масло і відвар чебрецю. Втерти в шкіру голови. Тримати маску 45 хвилин. Добре вимити волосся.

Маски для жирного волосся

Жирність волосся слід нормалізувати, і маски результативно допоможуть в цьому. Компоненти для їх приготування нескладно знайти вдома.

Рецепт 1: 2 яєчних білка, сірчане мило.
Збити в круту піну білки. Нанести масу на волосся і втерти в шкіру голови. Почекати, поки маска підсохне. Змити теплою водою і вимити голову з сірчаним милом.

Рецепт 2: 2 яєчних жовтки, по 1 чайній ложці спирту і води.
Яйця злегка збовтати і змішати з водою і спиртом, збити в круту піну. Нанести на шкіру голову легкими масажними рухами. Вимити голову через 15 хвилин.

Рецепт 3: 1 столова ложка дріжджів, 1 білок, 1 ложка теплої води.
Збити білок до пишноти. Розвести дріжджі водою і змішати з білком в однорідну масу. Нанести маску на шкіру голови, тримати до повного висихання. Змити теплою водою, потім вимити голову.

Рецепт 4: 1 чайна ложка солі, 1 склянка молока.
Вимити волосся теплою водою з шампунем, потім нанести суміш на них суміш молока і солі. Залишити на 5-6 хвилин. Обполоснути волосся теплою кип'яченою водою.

Рецепт 5: 1 столова ложка касторової олії, 1 столова ложка лимонного масла, 1 чайна ложка коньяку, 1 чайна ложка лимонного соку.
Всі компоненти з'єднати, перемішати. Нанести отриману суміш на голову, тримати 20 хвилин. Добре висушити волосся підігрітим рушником.

Рецепт 6: по 1 столовій ложці звіробою, дубової кори, деревію, кропиви, 1 склянка води, 1 яєчний білок.
Рослинний збір залити окропом, поставити на водяну баню на 1 годину.
Остудити, процідити, змішати зі збитим яєчним білком. Нанести маску на волосся. Через 20 хвилин змити водою.

Рецепт 7: 1 столова ложка олії чайного дерева, 1 жовток.
Змішати компоненти, ретельно розтерти. Втерти склад у шкіру голови, розподілити по волоссю. Змити теплою водою через 20 хвилин.

Рецепт 8: 200 г абрикосів, кисле молоко або кисле молоко.
М'якоть абрикосів розім'яти, додати кисле молоко або кисле молоко до отримання рідкої кашки. Нанести на волосся біля коріння. Залишити на 15 хвилин. Змити теплою водою без шампуню.

Рецепт 9: 1 білок, 100 г абрикосів. Збити білок, додати м'якоть абрикосів, добре перемішати. Нанести на волосся, змити теплою водою. Повторювати процедуру протягом тижня, зробити перерву і знову провести курс.

Рецепт 10: 1 столова ложка тертого імбиру, столова ложка масла жожоба.
Перемішати компоненти. Втерти склад у шкіру голови, тримати 30 хвилин. Ретельно промити волосся водою.

Рецепт 11: 1 столова ложка тертого імбиру, столові ложки кунжутного масла.
Компоненти перемішати. Втерти в шкіру голови. Змити через 30 хвилин Ретельно промити волосся водою. Рецепт 12: 1 яєчний жовток, 1 / 2 чайної ложки камфорного масла, 2 столові ложки води.
Білки збити, з'єднати з іншими інгредієнтами. Нанести на вологе волосся. Зробити масаж. Змити маску проточною водою через 30 хвилин.

www.narodnye-sredstva.info