Живильні маски для обличчя

Живильні маски надають очисний і розгладжує дію. Завдяки регулярному застосуванню цієї маски шкіра обличчя стає чистою і матовою, а також більш пружною.
Дріжджова маска

30 г свіжих дріжджів розім'яти і змішати з невеликою кількістю молока, щоб отримана маса мала густоту сметани. Для сухої шкіри додати кілька крапель оливкової олії і меду. Накласти цю масу на обличчя і шию. Через 20 хвилин змити маску теплою водою, особа обполоснути холодною і добре витерти рушником. Іноді дріжджів дають постояти до бродіння.


2 ст. л. свіжого сиру добре розтерти з сирим жовтком і декількома краплями перекису водню. Маса повинна бути без грудок і не дуже густа. Накласти її на обличчя і шию. Через 15 - 20 хв змити прохолодною водою. Така маска для обличчя оживляє шкіру і робить її трохи світліше. Сирну маску можна застосовувати досить часто.
Іноді сир розтирають з медом, збивають все це у вигляді крему і намазують на обличчя, особливо біля очей і навколо рота. Змивають холодним молоком.

Медова маска

2 ст. л, меду змішати з двома ложками борошна і одним яєчним білком. Масу наносять за допомогою плоскої кисті. Тримати на обличчі до тих пір, поки вона добре не просохне, після цього змити спочатку гарячою, потім холодною водою.

Ця маска для обличчя надає живильну і збуджуючу дію. Часто медову маску робити не слід. Протипоказана при розширенні судин шкіри.

При дуже сухій і зморшкуватою шкірі медову маску слід приготувати таким чином. Дві ложки меду змішати з однією ложкою дуже міцного чаю і двома ложками вівсяних пластівців. Додати води і злегка підігріти отриману маску на пару. Теплу масу нанести товстим шаром і накрити паперовою серветкою, а зверху рушником на 20 хв.

При в'ялої шкірі ефективна жовтково-медова маска. Яєчний жовток розтирають з однією чайною ложкою рідкого меду і однією чайною ложкою гліцерину.

Поживна маска з картоплі

Зварити в шкірці велику картоплину, очистити її й добре розім'яти, додати трохи свіжого молока, змішати з жовтком одного яйця. Вийшло пюре знову розігріти на паровій бані. Гарячою сумішшю намазати на 20 хв обличчя. Особа на цей час накрити щільною тканиною, щоб тепло трималося довше. Маску змивають гарячою водою, потім холодною.

Картопляна маска освіжає, живить, розгладжує зморшкувату шкіру, а суху робить ніжною і пружною.
Сік свіжої картоплі часто використовують як протизапальний засіб для лікування екземи, опіків, трофічних виразок, піодермії, хворобливих мозолів, гострих дерматитів і флегмонозних вугрів.

Жовткова-масляна маска

Жовток змішують з чайною ложкою камфорного або касторової олії.

Білково-лимонна маска для обличчя

Яєчний білок збивають у піну, додають сік з половини лимона і сіль на кінчику ножа.

Маска з білого хле6а з молоком

Хліб очищають від кірки, заливають молоком і розмішують до густоти сметани.

Поживна маска з моркви

1-й спосіб. Морква труть на дрібній тертці, ретельно змішують з одним жовтком, додають по 2-3 краплі свіжовичавленого соку лимона і рослинного масла. Доводять до консистенції сметани і накладають цю кашку на обличчя на 15-20 хв. Потім знімають і обмивають обличчя теплою водою.

2-й спосіб. Натерти на тертці дві свіжі морквини й змішати з двома ложками картопляного борошна й одним яєчним жовтком. Отриману масу накласти на ретельно очищену шкіру обличчя.
Підвищує опірність шкіри несприятливим умовам зовнішнього середовища, а також покращує колір обличчя та розгладжує зморшки.

Огіркова живильна маска для обличчя

Застосовується при сухій, нормальній шкірі, веснянках, пігментних плямах. Свіжий зелений огірок натирають на дрібній тертці і змішують з рівною кількістю ланоліну. Натертий огірок додають до ланоліну поступово, повільно розтираючи його; суміш відстоюють протягом 1-1,5 ч. Після цього рідину зливають. Відстояною щільною масою густо змащують обличчя і залишають на 10-20 хв, потім її знімають гарячою вологою серветкою. Обличчя протирають рідиною, злитої з відстояною огіркової маси; можна цією рідиною змочити кінці рушника або серветки і поплескувати ними по обличчю.

Маска з огіркової шкірки

Чудово діє на шкіру сік свіжих огірків. Але найкращі поживні речовини знаходяться безпосередньо під шкіркою. Після очищення огірка його шкірку накласти на обличчя не менш ніж на 20 хв. Шкірка буде добре триматися, якщо її прикрити шаром вологої марлі. Умиватися після цього не треба, так як огірковий сік краще будь-якої води. Маски з шкірки огірка надають живильну, освіжаюче і розгладжує дію. Будь-яка шкіра добре переносить цю маску, так що її можна застосовувати досить часто.

Поживна маска з квашеної капусти

Парижанки часто використовують капусту для того, щоб мати гарну шкіру. На маску треба не більше 100 г капусти, її слідують стовкти або подрібнити. Очистити обличчя і накласти капустяну маску на обличчя, лягти і розслабити м'язи всього тіла на 20-30 хв. Потім капусту змити холодною водою.

Маска для обличчя надає живильну і освіжаючу дію. Жирній шкірі вона надає матовість.

Маска з полуниці

Полуницю разом з кремом добре розмішати і додати ложку меду. Цією сумішшю намазати обличчя. Через 20 хв маску зняти ватяним тампоном, змоченим у прохолодному молоці. Вона надає живильну, освіжаюче і розгладжує дію. Краще всього діє на суху і потріскану шкіру.

Маска з вівсяних пластівців

Шкіра іноді потребує заспокійливих засобах, особливо, коли буває шорсткою і запаленої. 2 ложки вівсяних пластівців залити чотирма ложками вершків або молока. Коли пластівці розбухнуть, отриманою масою намазують особа не менш ніж на 20-25 хв. Після закінчення процедури маску знімають гарячою водою, споласківая потім обличчя холодною.
Ця маска для обличчя розгладжує тверду суху шкіру, а також надає матовість жирній шкірі.

Аналогічною дією володіє живильна маска з борошна зеленого горошку (2 ст. Л. Борошна змішати з 2 ст. Л. Сироватки), а також з вівсяної чи кукурудзяної муки (2 ст. Л. Борошна змішати з одним яєчним білком, збити до утворення піни ). Отриману масу наносять на обличчя і залишають до повного висихання. Потім висохлу маску знімають серветкою і миють обличчя спочатку гарячою, потім холодною водою.

Ці процедури очищають і зміцнюють шкіру, надають матовість жирній шкірі обличчя. Подібними масками широко користувалися римлянки ще дві тисячі років тому. Застосовують їх і голлівудські красуні.

Маска за старим іспанським рецептом

Взяти одну чашку зерен квасолі і замочити на кілька годин у воді, варити в невеликій кількості води, поки вони не стануть м'якими. Зварену квасолю протерти через сито, і гарячу масу змішати з соком, вичавленим з половини лимона, і столовою ложкою оливкової олії. Надає живильну і розгладжує дію. Рекомендується виключно для ніжної і сухої шкіри.

Взимку, коли шкіра стає тонкою і сухіший, здатної до швидкого запалення, необхідно використовувати живильні маски з лляного насіння. Дві ложки лляного насіння заливають двома чашками води і варять до тих пір, поки насіння не розваряться. Отриману масу в гарячому вигляді накладають на обличчя не більше ніж на 20-30 хв. Змивають її гарячою водою, після чого обличчя обполіскують холодною.

Регулярне застосування цієї маски для обличчя є засобом проти передчасної появи зморшок і складок. При розширених судинах на обличчі слід накладати маску і змивати її також прохолодною водою.

Поживна маска з нутряного свинячого жиру є універсальним косметичним засобом. Їм намазують шкіру обличчя і тримають цю масу протягом 20 хв. Досить кількох грамів, щоб зробити шкіру обличчя ніжною та еластичною. Ця маска для обличчя надає живильну дію і розгладжує шкіру. Навіть суха, дуже дратівлива шкіра добре її переносить.

Досить часто в народі застосовують домашній камфорний крем: 50 г несолоного нутряного свинячого жиру розпускають на пару і додають 5 г камфорного масла, добре перемішують, остуджують і переливають для зберігання в темну баночку. Застосовують перед сном, після миття обличчя холодною водою, використовують для профілактики утворення мішків під очима і раннього старіння шкіри.

Білкові маски для обличчя: білково-ягідна, білково-фруктова, білково-овочева маски: яєчний білок збивають вінчиком до отримання піни. За крапельок додають до нього чайну ложку соку різних свіжих ягід, овочів і фруктів.

Сік алое

5-6 листочків алое помістити в чорний кульок з-під фотопаперу і покласти на 2 тижні на нижню полицю холодильника. Після закінчення цього часу з алое можна віджимати сік по 1 ч. л. і додавати в маску.

Французька маска

Рецепт маски. В емальовану або скляний посуд влити 1 склянку свіжих вершків, додати ціле збите яйце, 100 г горілки, сік одного лимона і 1 ч. л. гліцерину. Все перемішати. Цим складом рекомендується протирати шкіру обличчя і шиї перед сном. Склад зберігається в холодильнику до 6 місяців.

Маска «Софі Лорен»

Рецепт маски. 1 ч. л. желатину залити 100 г вершків або молока на ніч. Вранці поставити суміш на слабкий вогонь і розігріти до повного розчинення желатину. Після цього додати 1 ч. л. гліцерину і 1 ч. л. меду. Наносити по масажних лініях. Якщо склад тримати в холодильнику, він буде придатний протягом тижня.

Маска «Мадам Помпадур»

Рецепт маски. 1 лимон з цедрою натерти на пластмасовій тертці, залити 100 г спирту і потім процідити через марлю. Після цього додати 200 г сметани або вершків і 1 ч. л. гліцерину.

Маска з редьки

рецепт маски. Редьку натерти на дрібній пластмасовій терці, віджати і до 1 ст. л. соку додати по 1 ст. л. меду і сметани. Наносити маску пошарово з інтервалом в 5-6 хв, потім змити. Для будь-якої шкіри, особливо в'яне.

Поживна маска для обличчя з капусти

Свіжу капусту натерти на пластмасовій тертці. До 1 ч. л. капустяної кашки додати 1 ч. л. збитого білка, 1 ч. л. толокна, 1 ч. л. сметани і все перемішати до отримання однорідної маси. Маску накласти на шкіру обличчя та шиї на 15-20 хв, потім змити теплою водою і обполоснути холодною. Застосовувати для жирної і нормальної шкіри.

Для дуже сухої шкіри рекомендується 1 ч. л. капустяної кашки змішати з 1 ч. л. жовтка і додати 1 ч. л. будь-якого рослинного масла (краще оливкової).

Аналогічно готують і застосовують маску з соку квашеної капусти для будь-якої шкіри.

Маска з кропиви

Розтерті в кашку листя кропиви змішати з такою ж кількістю рідкого меду і нанести на обличчя. Через 10-15 хв змити прохолодною водою. Рекомендується для сухої шкіри, що в'яне. Взимку можна використовувати сухе листя кропиви.

Маска з болгарського перцю

Зелені або червоні плоди солодкого перцю натерти на дрібній пластмасовій терці. До 1 ч. л. кашки додати 1 ч. л. сметани, 1 збите яйце (жовток і білок) і все перемішати. Нанести на обличчя і шию на 20-30 хв і змити.

Маска з ікри свіжої риби

1 ч. л. ікри ретельно розчавити в 1 ст. л. рослинного масла, дати постояти 10 хв, після чого додати 1 ч. л. жовтка. Нанести на обличчя і шию на 20-30 хв. Так само готується маска для обличчя з ікри солоної риби. Рекомендується для будь-якого типу шкіри.

Джерело: fortunita.info